Tuesday, April 24, 2012 | By: Sebutir Kasih Sejuta Sayang

~Hapuslah Air Matamu~

ALLAH  menguji keikhlasan bila bersendirian ,

ALLAH  memberi kedewasaan bila ada masalah ,

ALLAH  melatih kesabaran dalam kesakitan ,

ALLAH  tak pernah mengambil sesuatu yang kita sayang kecuali menggantikan dengan yang lebih baik ...Wahai sahabatku...Saat dirimu bersedih dan hanya mampu menangis , berbicaralah pada akalmu yang bersih , hatimu yang suci dan jiwamu yang jernih..“JANGAN PUTUS ASA DAN JANGAN PULA KECEWA TETAPI OPTIMISLAH , SESUNGGUHNYA ALLAH BESERTAKU , ALLAH AKAN MENOLONGKU , ALLAH YANG AKAN MEMBERIKAN KEBAHAGIAAN KEPADAKU DAN ALLAH LAH YANG MEMELIHARA DAN MELINDUNGIKU”..
Cukuplah kemuliaanmu dengan menjadi seorang muslim/muslimah.

 Bukan emas yang akan mempercantikkanmu , melainkan yang mempercantikkanmu adalah akhlakmu yang hasanah dan kekayaanmu adalah etikamu.Jika sahabatku telah melakukan ‘kekeliruan’ pada masa lalu jadikanlah hal itu sebagai pengajaran kemudian jangan ulang lagi sesudah mengambil pelajaran darinya. Perbaikilah dirimu maka ALLAH akan rIdha terhadapmu.

Kukuhkanlah tekadmu dalam menghindari maksiat maupun hanya maksiat kecil niscaya engkau akan memperoleh kemudahan.Peliharalah hati dari menduakan ALLAH dan Rasul NYA.

Jagalah hubungan mu dengan ALLAH niscaya ALLAH akan menjagamu. Ingatlah! Air mata taubat adalah air yang paling suci , gembiralah dengan hidup ini kerana hidup ini indah dan jadikanlah ia hamparan bagi setiap kebaikan , beramallah untuk akhirat seiring dengan duniamu..Insya ALLAH. . .


Comments
0 Comments
    
    

0 comments:

Post a Comment